Pretparken

Naast zon, zee en strand is Florida ook bekend om zijn pretparken. Het gros van deze pretparken ligt zo’n 30 kilometer ten zuidwesten van Orlando en ongeveer 25 kilometer ten westen van Kissimmee.

Deze theme parks worden jaarlijks bezocht door vele miljoenen toeristen en zijn daarmee een van de belangrijkste trekpleisters van Florida. Dit betekent echter ook dat in het hoogseizoen de wachttijden behoorlijk kunnen oplopen, ondanks dat er alles aan wordt gedaan om dit tot een minimum te beperken.

Een ding is zeker: de pretparken in Florida bieden vermaak voor jong en oud. Daarom hebben we op deze site de grootste en populairste pretparken omschreven, zodat je gemakkelijk een keuze kan maken uit de pretparken die je graag zou willen bezoeken tijdens je vakantie in Florida.

De grootste twee pretparken zijn Disney World en Universal Orlando die als volgt kunnen worden onderverdeeld:

Naast deze twee zeer uitgebreide pretparken kent Florida ook nog tal van andere pretparken die eveneens zeer de moeite waard zijn:

Kennedy Space Center

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van de NASA, bezoek dan zeker ook Kennedy Space Center. U maakt er kennis met het verleden, de toekomst (ruimtereis naar Mars) en kunt een bezoek brengen aan een of meerder lanceerplatforms.

Waterpretparken

Buiten de reguliere pretparken zijn er ook verschillende waterpretparken in Florida te vinden. Enkele van de populairste zijn: