Over Florida

Florida kent vele hoogtepunten en bezienswaardigheden. Sommige zijn erg populair zoals bijvoorbeeld Disney World, maar er zijn ook highlights van Florida die minder bekend zijn. Ook deze hoogtepunten zijn vaak zeer de moeite waard om te bezoeken.

Hieronder vind u een overzicht gemaakt van zowel bekende als minder bekende hoogtepunten:

Walt Disney World en andere pretparken in Orlando

Waarschijnlijk het meest populaire hoogtepunt van Florida en één die de meeste mensen niet zullen overslaan. Vergeet niet dat naast er naast Disney World nog vele andere pretparken in Orlando zijn.

Het hippe South Beach

Geniet van de wereldbekende Art Deco architectuur, de overheerlijke Cubaanse keuken en het bruisende nachtleven. Zien en gezien worden doe je op Ocean Drive in South Beach.

De Everglades

De Florida Everglades is het 2e grootste natuurpark van Amerika en is zeker een bezoek waard. Je kan bijvoorbeeld met een Airboat Tour de schitterende mangrove bossen en de spectaculaire alligators zien.

Florida Keys en Key West

De prachtige zonsondergang op Key West mag je niet missen. Of maak een snorkel- of duiktrip in het Pennekamp Coral Reef park nabij Key Largo.

Relax op de prachtige stranden van Florida

Florida kent enkele van de mooiste stranden van Noord-Amerika. Vooral aan de westkust van Florida (aan de golf van Mexico) kun je genieten van kristal helder water en hagelwitte stranden.

Het historische plaatsje St. Augustine

Het oudste plaatsje van Amerika werd in 1565 door de Spanjaarden gesticht. Hier vind je Spaanse en Engelse koloniale architectuur, een relaxte sfeer en een charmante uitstraling.

Zwemmen met manatees

Zwemmen met de manatees (zeekoeien) is één van de minder bekende hoogtepunten, maar het is echt een fantastische ervaring die je eigenlijk niet moet missen. Overigens zijn er ook diverse plaatsen in Florida waar je tegen betaling kan zwemmen met dolfijnen.

Fantastisch winkelen in één van de vele malls

Net zoals elders in Amerika kent Florida vele malls (overdekte winkelcentra) die vaak vele malen groter zijn dan bij ons in Nederland. Met een gunstige Dollar-Euro koers is shoppen in Florida niet alleen leuk maar ook nog voordelig!

Lancering van een Space Shuttle meemaken

Hoewel de laatste Space Shuttle naar alle waarschijnlijkheid in 2010 de lucht in gaat, is en blijft het een geweldige ervaring om een lancering mee te maken. Uiteraard worden er ook andere raketten gelanceerd van het Kennedy Space Center.

Een bezoek brengen aan een sportwedstrijd

Een ander leuk hoogtepunt is het bezoeken van een Amerikaanse sportwedstrijd zoals bijvoorbeeld een baseball-, basketball- of footballwedstrijd. Het showaspect is geweldig en de sfeer is gewoonweg fantastisch.

Bezoek één van de schitterende musea in St. Petersburg

St. Petersburg staat bekend om zijn schitterende stranden, maar ook om de vele musea die daar zijn gevestigd. Zo vind je er onder andere het Salvador Dali museum, het Florida International Museum en het St. Peterburg museum of Fine Arts.