Klimaat

De staat Florida kent een subtropisch klimaat. Zoals de bijnaam “Sunshine State” al doet vermoeden schijnt de zon er erg vaak; meer dan 300 dagen per jaar. De gemiddelde temperatuur ligt op 24 graden.

De beste tijd om het zuiden van Florida te bezoeken loopt van de maanden december tot mei. De temperatuur ligt dan tussen de 15 en 24 graden Celsius, terwijl de gemiddelde regenval in die tijd op slechts 51mm uitkomt. Maar in het noorden van Florida zijn de wintermaanden een stuk koeler, soms zelfs koud.

De zomers zijn warm en vochtig en worden gekenmerkt door stevige onweersbuien in de (na)middag waar vaak ook regen uitvalt. Deze onweersbuien lijken soms uit het niets te komen, maar duren meestal niet lang. Velen vinden zo’n bui in de warme namiddag verfrissend.

Juni is de natste maand met gemiddeld zo’n 237mm regen. In augustus is het het warmst: tussen de 25 en 31 graden. Vergeet echter niet dat het door de vochtigheid vaak nog warmer aanvoelt dan deze temperaturen aangeven. Het zeewater van Florida heeft een zeer aangename temperatuur dankzij de warme Golf van Mexico en de Atlantische oceaan.

Gemiddelde temperaturen

Aangezien de temperaturen best wel uiteen kunnen lopen, hebben we hiernaast een tabel gemaakt met daarin de gemiddelde temperaturen voor enkele grote steden in Florida: